'Simple Moments are Sometimes the Best Moments'

if you like my blog, do follow me!

Tuesday, January 17, 2012

435. Breakfast

This morning hubby suddenly asked if I want to go out breakfast with him. Of course I want :p

He said,' Dah 2 minggu kita duak sik breakfast luar kan?' (means we hadn't gone out for breakfast for the last 2 weeks).

I said,' Auk la o...ingat juak dirik'. I smiled.

It was a nice feeling. He even remembered we hadn't gone out sit together, breakfast for the last 2 weeks! :D

Correct. He is always busy with work (I know which he loves) and Mak isah busy within the kitchen area and if I do go out it is together with the girls.

I am not complaining of course. I know even though both of us busy with our own work, each day, at any time of the day, we still let each other know where each of us going and with who.

Now, shouldn't life be like that? He he...I know you'll start thinking when you read this.

Anyway, it has been a 3rd time hubby asked if we can breakfast at Kaya & Toast, Miri. I know he likes to eat the new menu they have there.' Laksa Sarawak.' He likes the atmosphere there too, cosy he said. And Mak isah don't cook 'Laksa Sarawak' that often.

Kaya & Toast Laksa Sarawak



Hubby enjoying his Laksa. I had Laksa too, with Tea as well.


The queue this morning wasn't long, thank goodness. Other times I see many office workers come to this place for their breakfast.
Try this place if you want to try their new menu 'Laksa Sarawak'. Their 'Laksa Sarawak' is far much tastier compared to the other eateries in Miri.


Cheerio.

10 comments:

Small Kucing said...

wah jelesnya....

Puan Isah said...

Small Kucing :p

reanaclaire said...

Goyang kaki with suami... nice bonding! :)

Puan Isah said...

Claire, yea goyang kaki he he..
btw, Happy Gong Xi Fatt Choy to you dear! (is that correct?) :D

Temuk said...

Bila sesat ke Miri bolehlah cari kedai yang Isah paparkan itu. Kelihatan bercahaya (pasti enak!) kuah laksanya. Ada special 'toppings' kah untuk laksa Sarawak? Kalau laksa Kedah, biasa orang masukkan 'otak udang' sesudu kecil ke dalam mangkuk laksa dan kacau sebelum makan.

[tErOmPaH bIrU] said...

Salam Mak Isahhh.. windu ler ngan Mak Isah.. mudah2an Mak Isah sihat & ceria sentiasa :)
Laksa Sarawak K&T ya sik pernah gik Biru benar2 menikmatinya ko.. maka jak slalu ke sia hihi.. pernah dolokkk masa mula2 menu Laksa Sarawak ya jual kat K&T, Biru merasa sesuduk jak kuah nya dr mangkok geng.. tapi waktu ya rasanya sik 'kick' gik hihi.. tok Mak Isah dah kata ".. far much tastier compared to the other eateries in Miri.. " HARUS BIRU PERGI COBA pas tok :D

Puan Isah said...

Salam TEMUK
Boleh cari...tak pasti Isah & suami serta keluarga akan bawa Temuk sekali bersantai kesana :D mudah-mudahan.
Wah pasti sedap Laksa Kedah dengan topping otak udang nya itu! Isah belum pernah rasa lagi.

Setahu Isah, topping Laksa Sarawak hanya dengan udang dan telor rebus.

Salam Hari Minggu!

Puan Isah said...

Salam Windu Biru..sewindu windunya :D
Pa ndak polah Biru hari minggu tok o?

Coba la Laksa Sarawak K&T ya..tapi masih juak anak ompuan MI madah laksa polah MI lagi sedap! (gago MI) he he..
Tapi nang bena la, mak isah dah cuba laksa Muara restoran compared to K&T laksa.

Salam windu

[tErOmPaH bIrU] said...

yahhh.. tentulah masakan seorang MAK yalah yang terbaik! :D Biru setuju na dengan da'girls ya! :)
weekend tok tek da 1 hal berlaku :( adik kepada schoolmate Biru ninggal petang Jemaat ya tek then dikebumikan on Saturday morning ya.. piluk nar rasa hati Biru nangga sm Biru ya berhadapan dengan kenyataan yang adiknya harus 'pergi' dolok.. semoga Allah mencucuri rahmat ke atas arwah.. Al-Fatihah.
Selesai nemu bf Biru ya segala, tengahari ya Biru kenak ke office nyiap kerja sampei la ke petang.. then hari minggu nyambong nulung kwn Biru yang pindah rumah ya baru.. gia lah al-kisahnya cerita hujung minggu Biru tek hehe..

take care Mak Isah.. Muah ;)

Puan Isah said...

Sayang Biru,
Alfatihah..untuk arwah adik sm Biru. Untuk sm Biru ya..byk2 la bersabar, Allah lebih menyayangi adik nya.

Wahh..memang long weekend for Biru ya..nei ndak berterusan kesana kesini, sik ada time untuk dirik pun. Maybe this coming weekend make it for 'just for you' ok? Relax relax my dear :)

Bunch of hugss